Article 8

Ska man ut och åka skidor och tänker kosta på sig något riktigt speciellt så finns det många platser att välja bland. I följande artikel kommer några tips om de tre coolaste och bästa platserna i världen för att åka skidor på. Självklart är det med viss vinkling eftersom att val av bästa backarna är en smaksak och det är många faktorer som spelar in. Gillar man att åka off pist, gillar man barnbackar eftersom man åker med en barnfamilj och så vidare.

Alperna
I Europa finns det många fantastiska platser att åka skidor på. En av de platserna som lockat besökare från hela världen i över 100 år är Chamonix i de franska Alperna. I den här lilla pittoreska, franska byn kan man ta sig till fyra olika skidstråk, nämligen Brévent-Flégère, Les Grands Montets, Balme-området och Vallée Blanche. Det finns goda förbindelser mellan dessa och bussar går nästan hela tiden så man behöver inte vänta länge på nästa buss om man skulle missa en.

Kanada
Whistler är en populär skidort i Kanada dit många ungdomar åker för att säsongsarbeta. Det här är totalt en vintersportort vilket innebär att nästan alla som bor där permanent livnär sig på turismen. Även på sommaren har det blivit populärt att åka dit för att utöva andra aktiviteter som till exempel mountain biking, bungy jumping och så vidare. Det finns fantastiska backar och vyerna ser ut att vara tagna från vilket resemagasin som helst. Helt klart ska man åka hit om man är sugen på grym skidåkning och bra fest. Lavinrisken är väldigt låg tack vare underhållsarbete som sker konstant vilket är ett extra plus.

USA
Något av de absolut bästa platserna på jorden för att åka skidor på är i USA. Det är inte bara riktigt bra backar, det finns även underhållning på kvällarna i världsklass. Ska man åka hela vägen till till exempel Colorado för att åka skidor bör man även boka in tid med en instruktör som kan följa med en några dagar. De har väldigt bra rykte i USA av att vara bra på att lära ut skidåkning och framförallt snowboard. Så missa inte den här chansen att utvecklas. Även om du har åkt skidor eller snowboard i flera år så kan det vara kul att få feedback från en utomstående som kan hjälpa en att ta nästa steg i processen för att bli ett proffs en vacker dag.