Article 10

OS
Som i alla sporter är OS något speciellt för både arrangörer, deltagare och tittare. De Olympiska spelen hålls vart fjärde år och är de största sports eventet i världen. På första plats hittar vi sommar-OS medan på andra plats hamnar vinter-OS. Traditionen att tävla mellan nationer uppstod för att undvika krig mot varandra. Just skidåkning är stort inom vinter-OS eftersom det är en av de mest populära vintersporterna följt av ishockey och liknande sporter.

World Cup
De alpina världsmästerskapen är också ett populärt event när det kommer till skidåkning och nästa år kommer det hålla i svenska Åre. Att Sverige får arrangera en sådan prestigefylld tävling är stort och det ska man vara stolt över. Det finns många nationer som vill ha den här äran och är villiga att ta till otillåtna medel för att få arrangera. Under 12 dagar kommer race i världsklass att hållas utlovar arrangörerna.

Svenska mästerskapen
Svenska skidförbundet arrangerar det årliga mästerskapet för svenska skidåkare och skidåkerskor. 2018 hålls SM i skidåkning i Skellefteå och går av stapeln i Mars. Utöver SM finns det en rad olika tävlingar inom Sverige, som till exempel FIS-tävlingar och Scandic Cup. Vill man hålla koll på dessa på man gå in på Svenska skidförbundets hemsida och uppdatera sig själv och kalendern. Många tävlingar i Sverige hålls efter årsskiftet och en bit in i våren, så det är på slutet av vinter säsongen. Det här innebär att de som tävlar har gott om tid på sig att komma i toppform och förhoppningsvis är vädret också bra för tävlingarna. Man vill helst inte att det ska vara för kallt och absolut inte för varmt.