Skidsemestern närmar sig och det är dags att börja tänka på det viktiga i packningen – din vinterjacka för dam om du är kvinna. Att ha rätt vinterjacka är avgörande för att hålla sig varm och bekväm i kalla skidorter.

Viktiga egenskaper i en skidjacka

Vad ska du då tänka på när du köper en vinter- eller skidjacka? Här listar vi några viktiga egenskaper.

Värmeisolering

Först och främst, se till att din vinterjacka dam har tillräcklig värmeisolering. Du vill hålla dig varm i kalla temperaturer, så leta efter en jacka som har hög kvalitet på fyllningen, som dun eller syntetiska isoleringsmaterial. En värmande jacka är ett måste under skidsemestern.

Vattentäthet

När du befinner dig i snöiga bergsmiljöer är det viktigt att din jacka är vattentät. Välj en jacka med en hög vattentäthetsgrad och sömmar som är tejpade för att förhindra att snö och fukt tränger igenom. Det håller dig torr och varm hela dagen. En dunjacka kan också vara ett bra alternativ.

Andningsförmåga

Samtidigt som du vill vara skyddad från vädret, är det viktigt att din vinterjacka också har god andningsförmåga. Skidåkning är en fysisk aktivitet, och du kommer att svettas. En jacka med bra andningsförmåga hjälper till att avlägsna fukt och håller dig bekväm.

Funktionella fickor

Funktionella fickor är också en viktig egenskap att leta efter i din vinterjacka. Du behöver gott om utrymme för att förvara dina liftkort, handskar, telefon och andra nödvändigheter.

Huva och snölås

En huva är värdefull när vädret blir riktigt tufft. Den skyddar ditt huvud och ditt ansikte från vind och snö. Dessutom är ett inbyggt snölås en användbar funktion, eftersom det förhindrar att snön tränger in i jackan.

Tänk på stil och passform

Slutligen är stilen och passformen viktiga faktorer att tänka på – men även priset eftersom en skidresa är dyr i sig. Du vill se bra ut på skidorten, så välj en vinterjacka som passar din personliga stil. NA-KD erbjuder ett brett utbud av trendiga vinterjackor för damer, så du kan hitta en som passar just dig.