Charlotte Kalla är den svenska favoriten som åker till OS i Pyeongchang för att representera sitt land i skidåkning. Anledningen till att stjärnan inte kommer bära fanan vid invigningen i Pyeongchang den här gången är för att det ligger för tätt intill hennes huvudgren, nämligen skiathlon. Charlotte är redan en favorit i startfältet och kan inte riskera någon som helst distraktion inför det här loppet. Till Aftonbladet säger Charlotte Kalla att det inte kommer bli aktuellt men att hon kommer följa invigningen från TV-soffan. Invigningen är en fredag och Charlotte ska köra sitt första lopp dagen efter på lördagen. Det finns flera olika anledningar till att man väljer att avstå att bära fanan i den här situationen men mest troligt beror det på att hon och hennes tränare anser att det är riskabelt på grund av smittor och liknande på sådana event med mycket människor och såklart att det kan ta hennes fokus ifrån det som är viktigast i stunden, det vill säga inte tappa blicken på guldet i sin favoritgren.

Charlotte Kalla har en fantastisk säsong bakom sig
Under året som gått har Charlotte Kalla haft fantastisk bra form och visar på både styrka och uthållighet. Det här gör att hon är en klar favorit i OS i Pyeongchang redan innan det ens har börjat. Andra favoriter är såklart norrmännen som alltid är starka inom skidåkning. I vintras visade de att Norge definitivt är en utmanare till Charlotte Kalla och det kommer bli en tuff kamp om guldet. Andra starka nationer är Ryssland som är tillbaka efter avstängningar, Tyskland, USA och Kanada. Vem som är starkast i Pyeongchang återstår att se. Självklart vore det kul om Charlotte Kalla kan plocka hem några fler medaljer. Dock är det ju så att Charlotte Kalla inte är Sveriges enda hopp i striden om medaljer. Sverige har starka herrar och damer i både skidor, hockey och curling. Sedan finns det andra grenar som kommer vara lite intressanta med nykomlingar och liknande tävlande. Det är såklart fantastiskt roligt med nya grenar och förhoppningsvis är de så pass populära att de kommer vara med i OS även i framtiden. Nästa vinter-OS kommer hållas 2020 i Tokyo som blir det första landet i Asien att arrangera vinter-OS två gånger.

Invigningen av OS i Pyeongchang, Sydkorea
I år är det Sydkorea som står som arrangör för OS. Det är det 23:e vinterolympiska spelet och fyra nya grenar har introducerats. Först är det mixade lag i alpint och curling. Alpint är en lagtävling medan curling spelas i par. Utöver dessa två extra medaljer tillkommer då snowboard big air för både damer och herrar, och till sist även skridsko med masstart. Totalt kommer 6 medaljer tillkomma jämfört med förra vinter-OS. I år sker invigningen fredagen den 9:e februari.