Article 1

Snart är det äntligen dags för vinter-OS igen. Då är det okej att kolla på skidåkning i timmar och man behöver inte oroa sig för att det inte ska finnas något att titta på på TV. I år är det Sydkorea som står som arrangör för vinter-OS och det kommer bli fantastiskt kul att se hur de har jobbat med de budskapen som de lovade när omröstningen skedde i Sydafrika. PyeongChang vann överlägset mot både Tyskland och Frankrike som också ville arrangera vinter-OS. Nu är det dags för ännu ett asiatiskt land. Den här gången handlar det om att erbjuda vinter-OS en ny horisont, vad nu det kommer innebära är fortfarande oklart. Orden kring vad som lovas inför det här årets största vintersports event är inte små. Det handlar om arv av tillväxt för att uppnå ny potential skriver Sveriges Olympiska Kommitté.

6 nya medaljer kommer delas ut
För den som älskar skidåkning kommer det här vara fantastiska nyheter då hela fyra nya grenar kommer tillkomma i årets uppsättning av vinter-OS. En av dessa kommer delas ut i alpint, mixade lag som lagtävling. Fantastiska nyheter och något som kommer bli otroligt kul att följa. Utöver detta tillkommer 3 grenar som består av curling, snowboard air och skridsko masstart. En önskan är såklart att dessa blir så populära att de hålls kvar till nästa gång OS hålls. Det kommer då vara även i Asien, nämligen Tokyo. Tokyo blir arrangörer igen 2020 och därmed blir de det första landet i Asien som anordnat vinter-OS två gånger.

Svenska favoriter i kamperna om guldmedaljer
Som vanligt är Charlotte Kalla en stående favorit och ett av Sveriges största hopp i striden om guld. Hon har visat på styrka, envishet, mod och uthållighet de senaste loppen och är i toppform inför vinter-OS i PyeongChang 2018. Dock kommer hon inte bära fanan vid invigningen. Hon säger själv till Aftonbladet att det är på grund av att invigningen är på fredagen och redan en dag efter ska hon köra sitt favoritlopp, nämligen skiathlon. Hon måste behålla fokuset på det som är allra viktigast och kan heller inte riskera att dra på sig någon smitta under invigningen. Utöver Charlotte Kalla är herrarna och damerna i ishockey alltid starka och kommer bjuda på starkt motstånd.