Article 12

Enligt ett reportage som gjordes av Göteborgs Posten har de listat de 15 bästa skidåkarna genom tiderna, i följande artikel kan ni läsa något om några av dessa.

På första plats, och därmed Sveriges bästa skidåkare
Och vinnaren är Gunde Svan. Gunde var en riktig kämpe som trots en relativt kort karriär lyckades kamma hem flera medaljer och höjde ribban världen över. Han tog hela 7 vm-gud och 4 OS-medaljer. Gunde Svan valde sedan en karriär i TV-rutan och har varit med i Fångarna på fortet som programledare.

På andra platsen
Sixten Jernberg tog 9 OS-medaljer, 6 VM-medaljer och om inte det vore nog så vann hann Vasaloppet två gånger. Helt klart en person som svenska folket kommer komma ihåg för hans fantastiska insatser inom skidåkning. Sixten tävlade under hela 10 år, nämligen under åren 1954-1964.

På tredje plats
På tredje plats i reportaget hamnade Thomas Wassberg som också plockade hem många medaljer, totalt 7 VM-medaljer och OS-medaljer. Han var en sann kämpe som gjorde det till en trend med istappar i skägget och som någon klok människa en gång sa: Ingen har någonsin varit så snygg i snorfruset skägg som Thomas Wassberg.