Det där att hitta kärleken är inte alltid så lätt och framförallt kan det ta tid. Dock får man aldrig misströsta; tänk istället att det är bättre att i lugn och ro leta efter din drömpartner istället för att stressa dig in i en relation som kanske inte fungerar. Välj med omsorg, ta inte första bästa – och lägg till att börja med ned mycket tid att förstå dig själv och vad det är du egentligen söker. Här ska jag ge lite tips på vad du ska tänka på när du ger dig in i dejtingens sköna konst och närmare bestämt nätdejting.

Börja dock med dig själv, innan du funderar på vad du söker. Vad gillar du att göra och vilka av dina sidor är det viktigt att en tilltänkt partner matchar, eller kompletterar? Kartlägg dina intressen och vanor, så har du en lättare utgångspunkt i dejtingen. Sedan kan du börja skissa på dina “skall”-krav och jämföra dessa med din profil.

Att dejta numera är faktiskt ganska enkelt, i och med nätdejtingen som ger helt andra förutsättningar än tidigare. Här har man nu en mycket större chans att träffa någon, till skillnad från att springa ute på stan sent en kväll på diverse klubbar och barer. Du kan i lugn och ro, sittandes precis var du vill, lägga upp en profil på en dejtingsida, komplett med foto och relevant information. Sedan är det bara för dig att söka kontakt genom nämnda sajt med andra som, precis som du, lagt upp sin profil. Mycket smidigare kan det knappast bli.

Ett första hett nätdejtingtips jag gärna delar med mig av är att du inte får hitta på en massa strunt i din profil. Är du inte högskoleutbildad eller certifierad pilot; ange då inte detta! Det kommer alltid fram förr eller senare att du ljugit och då är det inte bara pinsamt utan också helt förödande för din relation som självklart måste ha tillit i grunden. Du tjänar absolut ingenting på att hotta upp din profil bara för att låta lite mer spännande, om inget du skriver är sant. Prova då istället att göra sådant du verkligen kan till något intressant; det skadar inte att krydda orden lite extra.

När du laddar upp ett foto till din profil, se då till att det är ett något sånär nytaget foto och inte 10 år gammalt. Det får förstås inte heller vara redigerat för att bli mer förskönande. Varför är detta viktigt? Tänk dig själv vad förvånad din dejt ska bli när du dyker upp till första träffen och ser helt annorlunda ut mot bilden – inte populärt. Bilden ska också vara seriös; en partybild där du fått i dig alldeles för många öl är kanske inte det bästa valet.